InterX

Interaktivna nevrostimulacija omogoča varno in učinkovito terapijo za zmanjšanje kronične bolečine ter hitro okrevanje po poškodbah.

InterX® interaktivna nevrostimulacija je novejša tehnologija, ki se uporablja za zmanjšanje bolečine, pospešitev celjenja, zmanjšanje otekline. Za razliko od konvencionalnih oblik elektroterapije se pri InterX® stimulaciji impulz nenehno dinamično spreminja, glede na to, kako se spreminjajo fiziološke lastnosti kože.

Terapija je učinkovita pri zdravljenju akutnih poškodb, kot so zvini, udarci, raztrganine mišic. Prav tako se lahko uporablja pri terapiji kroničninih degenerativnih sprememb, kjer telesu lastni procesi celjenja ne zmorejo popraviti nastalih poškodb v različnih vrstah tkiv. Električni impulzi, ki jih preko kože pošilja naprava InterX® na področje poškodbe, stimulirajo živčne končiče, po katerih prihajajo informacije v centralni živčni sistem in s tem izzove odgovor živčnega sistema, ki izboljša mikrocirkulacijo in biokemične procese v celicah. Na ta način se poveča oskrba celic s kisikom in hranilnimi snovmi, obenem pa pospeši odvajanje odpadlih produktov.

InterX® nevrostimulacija skrajša čas rehabilitacije po športnih in drugih akutnih poškodbah, zato jo pogosto vključimo v terapevtski program pri svežih poškodbah ali kroničnih bolečinah.

InterX® terapijo izvajamo dinamično z drsenjem aparata ali posebnih elektrod po bolečem predelu. InterX® naprava sama z meritvami odkrije področja, ki jih je potrebno zdraviti. InterX® terapijo lahko izvajamo tudi s pomočjo elektrod, ki jih pričvrstimo na poškodovano mesto. Bolnik ponavadi občuti prijetno zbadanje.

Posamezna terapija traja od 15 do 30 min. Število potrebnih terapij je odvisno od kompleksnosti bolnikovega stanja. Terapija je uspešna tudi v kombinaciji z drugimi fizioterapevtskimi metodami.