V Kinezioteki  pod okriljem Fizioterapije Grosuplje ustvarjamo  programe vadb, ki so pisani na kožo vsem tistim, ki imajo različne zdravstvene težave in omejitve, zaradi katerih se težko vključijo v večje skupine.Vse vadbe vodijo dipl. kineziolgi ali dipl. fizioterapevti in s tem zagotavljamo,da bo vadba kar se da strokovna, varna in učinkovita.

Ekipa Kinezioteke

 

 

 

Urnik vadb v Kinezioteki

KINEZIOTEKA

V Kinezioteki preko skrbno načrtovanega in kvalitetnega gibanja ter različnih vadb po meri posameznika skrbimo za visoko raven vasega telesnega in duševnega stanja, preko gibanja zdravimo poškodbe in kronične bolečine gibalnega aparata ter vas postopoma pripravimo na vase najljubše športne aktivnosti. Vstopite v Kinezioteko in doživite življenjsko spremembo

 

KINEZIOLOŠKA VADBA

Ste pravkar prišli iz zdravilišča po operaciji hrbtenice pa ne veste, kako naprej z gibanjem? Imate kronične bolečine v hrbtenici, kalcinacije v ramenskem sklepu, bolečine v kolenu, gležnju oz. kolku, ki vas omejujejo pri vsakodnevnem gibanju? Vas na vsaki uri odbojke zaboli koleno, ko pristanete ali vas vsakič znova zaboli rama, ko servirate pri tenisu?

Za vas smo oblikovali kineziološko vadbo, skupinska vadba v majhnih skupinah do 5 vadečih, namenjena vsem, ki se trenutno ali ste se v preteklosti soočali s kakršnokoli poškodbo ali mišično-kostno težavo, ki vam onemogoča vključevanje v rekreativne vadbe ali igranje vaše najljubše športne aktivnosti. Pred vključitvijo v vadbo se opravi najmanj 1-2 individualni terapevtski vadbi, kjer se pogovorimo o težavah, preverimo gibalne vzorce ter na strokovni podlagi oblikujemo individualiziran vadbeni program glede na vaše želje in cilje, s katerim boste hitreje prišli do zastavljenih ciljev, dvignili stopnjo telesne pripravljenosti na višji nivo kot pred poškodbo ter se varno in uspešno vrnili v rekreativni šport.

Cilji vadbe:

 • Celostna rehabilitacija poškodbe
 • V celoti povrnjena mišična moč ter gibljivost
 • Varna vrnitev v rekreativni šport, na delo in vsakdanje aktivnosti
 • Preventiva pred ponovno isto poškodbo

OSEBNA VADBA

Osebna vadba je način vadbe, ko svoj dragoceni čas posvetite sebi in svojemu zdravju. Osebna vadba poteka z izbranim trenerjem, ki vam v celoti prisluhne ter se prilagodi vašim željam in ciljem. Cilji so poleg specifičnih, ki jih ima vsak posameznik, navadno usmerjeni v učenje principov zdrave vadbe, izboljšanje gibalnih sposobnosti, spreminjanje življenjskega sloga in posredovanje znanja, predvsem pa medsebojno stkemo tesne vez ter si vzamemo čas za pogovor.

Če vam skupinski format vadb ne diši preveč, si morda želite prvič stopiti na rekreativno pot, imate že točno opredeljene cilje in želje glede telesne pripravljenosti ali pa vam vsakdanjik ne omogoča udeležbe vodenih vadb ob običajnih urnikih, je osebna vadba za vas prava izbira.

Cilji vadbe:

 • Učenje principov zdrave vadbe
 • Izboljšanje gibalnih sposobnosti
 • Izboljšanje sposobnosti funkcionalnih sistemov
 • Promocija telesno aktivnega življenjskega sloga
 • Posredovanje znanja

FUNKCIONALNA VADBA

Funkcionalna vadba je ena najprimernejših in najkoristnejših vadb za celosten razvoj vašega telesa in gibalnih sposobnosti. Namenjena je vsem, ki želijo svoj prosti čas izkoristiti s strokovno vodenim rekreativnim programom, usmerjenim v izboljšanje splošne telesne pripravljenosti. Program funkcionalne vadbe sestavljajo predvsem krepilne vaje za izboljšanje splošne moči, pri katerih si pomagamo z različnimi vadbenimi pripomočki (TRX trakovi, elastike, uteži …), vaje pa vključujejo več mišičnih skupin hkrati. Ponuja se možnost učinkovitega treninga v manjših skupinah, kjer je kvaliteta gibanja na prvem mestu. Veliko težo pa pripisujemo tudi družabnemu vidiku, smehu in zabavi ob gibanju, saj ne gre za vrhunski trening.

Cilji vadbe:

 • Izboljšanje moči in splošne telesne pripravljenosti
 • Preventiva pred poškodbami
 • Užitek v gibanju
 • Usvojitev glavnih principov in načel varne rekreativne vadbe

 

_MG_4103 copy2

INDIVIDUALNA TERAPEVTSKA VADBA

Imate kronične bolečine v hrbtenici, težave s sklepi, ki vas omejujejo pri vsakodnevnih opravilih ali pa ste končali s fizioterapevtsko obravnavo in bi radi, da je vaše telo spet funkcionalno?

Želite izboljšati svojo telesno držo, imate diagnosticirano skoliozo ali diskus hernijo?

Mi smo tukaj za vas, da vam izboljšamo počutje in odpravimo bolečine.

Individualna terapevtska vadba s fizioterapevtom ali kineziologom je prilagojena vadba vsakemu posamezniku glede na njegov življenjski slog. Na podlagi natančnega pogovora, analize telesne drže ter gibalnih vzorcev z različnimi vajami in pripomočki izboljšujemo gibljivost mišic, ki so skrajšane ter povečujemo moč tistih mišic, ki so šibke. Individualna vadba je namenjena tudi kot preventiva pred poškodbami rekreativnih ali vrhunskih športnikov, rehabilitaciji po poškodbah ter izboljšanju bolezenskega stanja.

Cenik kart

Info

Za dodatne informacije nas pokličite. Želimo vam prijetno vadbo in veliko zdravja.

SPLOŠNI POGOJI

 

 • Ob nakupu izberete eno izmed kart, ki najbolj ustreza vašim načrtovanim obiskom vadbe. Ob nakupu karte z veljavnostjo 3 mesece, vas avtomatično vnesemo v sistem in vaše mesto je na vadbi za vas vedno na razpolago.
 • Karte so veljavne v določenem časovnem obdobju. Po preteku datuma, karte ni možno vnovčiti.