V Kinezioteki  pod okriljem Fizioterapije Grosuplje ustvarjamo  programe vadb, ki so pisani na kožo vsem tistim, ki imajo različne zdravstvene težave in omejitve, zaradi katerih se težko vključijo v večje skupine.Vse vadbe vodijo dipl. kineziolgi ali dipl. fizioterapevti in s tem zagotavljamo,da bo vadba kar se da strokovna, varna in učinkovita.

Ekipa Kinezioteke

 

 

 

Urnik vadb v Kinezioteki

KINEZIOTEKA

V Kinezioteki preko skrbno načrtovanega in kvalitetnega gibanja ter različnih vadb po meri posameznika skrbimo za visoko raven vasega telesnega in duševnega stanja, preko gibanja zdravimo poškodbe in kronične bolečine gibalnega aparata ter vas postopoma pripravimo na vase najljubše športne aktivnosti. Vstopite v Kinezioteko in doživite življenjsko spremembo

 

FUNKCIONALNA VADBA

Funkcionalna vadba je ena najprimernejših in najkoristnejših vadb za celosten razvoj vašega telesa in gibalnih sposobnosti. Namenjena je vsem, ki želijo svoj prosti čas izkoristiti s strokovno vodenim rekreativnim programom, usmerjenim v izboljšanje splošne telesne pripravljenosti. Program funkcionalne vadbe sestavljajo predvsem krepilne vaje za izboljšanje splošne moči, pri katerih si pomagamo z različnimi vadbenimi pripomočki (TRX trakovi, elastike, uteži …), vaje pa vključujejo več mišičnih skupin hkrati. Ponuja se možnost učinkovitega treninga v manjših skupinah, kjer je kvaliteta gibanja na prvem mestu. Veliko težo pa pripisujemo tudi družabnemu vidiku, smehu in zabavi ob gibanju, saj ne gre za vrhunski trening.

Cilji vadbe:

 • Izboljšanje moči in splošne telesne pripravljenosti
 • Preventiva pred poškodbami
 • Užitek v gibanju
 • Usvojitev glavnih principov in načel varne rekreativne vadbe

 

_MG_4103 copy2

KINEZIOLOŠKA VADBA

Ste pravkar prišli iz zdravilišča po operaciji hrbtenice pa ne veste, kako naprej z gibanjem? Imate kronične bolečine v hrbtenici, kalcinacije v ramenskem sklepu, bolečine v kolenu, gležnju oz. kolku, ki vas omejujejo pri vsakodnevnem gibanju? Vas na vsaki uri odbojke zaboli koleno, ko pristanete ali vas vsakič znova zaboli rama, ko servirate pri tenisu?

Za vas smo oblikovali kineziološko vadbo, skupinska vadba v majhnih skupinah do 5 vadečih, namenjena vsem, ki se trenutno ali ste se v preteklosti soočali s kakršnokoli poškodbo ali mišično-kostno težavo, ki vam onemogoča vključevanje v rekreativne vadbe ali igranje vaše najljubše športne aktivnosti. Pred vključitvijo v vadbo se opravi najmanj 1-2 individualni terapevtski vadbi, kjer se pogovorimo o težavah, preverimo gibalne vzorce ter na strokovni podlagi oblikujemo individualiziran vadbeni program glede na vaše želje in cilje, s katerim boste hitreje prišli do zastavljenih ciljev, dvignili stopnjo telesne pripravljenosti na višji nivo kot pred poškodbo ter se varno in uspešno vrnili v rekreativni šport.

Cilji vadbe:

 • Celostna rehabilitacija poškodbe
 • V celoti povrnjena mišična moč ter gibljivost
 • Varna vrnitev v rekreativni šport, na delo in vsakdanje aktivnosti
 • Preventiva pred ponovno isto poškodbo

INDIVIDUALNA TERAPEVTSKA VADBA

Imate kronične bolečine v hrbtenici, težave s sklepi, ki vas omejujejo pri vsakodnevnih opravilih ali pa ste končali s fizioterapevtsko obravnavo in bi radi, da je vaše telo spet funkcionalno?

Želite izboljšati svojo telesno držo, imate diagnosticirano skoliozo ali diskus hernijo?

Mi smo tukaj za vas, da vam izboljšamo počutje in odpravimo bolečine.

Individualna terapevtska vadba s fizioterapevtom ali kineziologom je prilagojena vadba vsakemu posamezniku glede na njegov življenjski slog. Na podlagi natančnega pogovora, analize telesne drže ter gibalnih vzorcev z različnimi vajami in pripomočki izboljšujemo gibljivost mišic, ki so skrajšane ter povečujemo moč tistih mišic, ki so šibke. Individualna vadba je namenjena tudi kot preventiva pred poškodbami rekreativnih ali vrhunskih športnikov, rehabilitaciji po poškodbah ter izboljšanju bolezenskega stanja.

OSEBNA VADBA

Osebna vadba je način vadbe, ko svoj dragoceni čas posvetite sebi in svojemu zdravju. Osebna vadba poteka z izbranim trenerjem, ki vam v celoti prisluhne ter se prilagodi vašim željam in ciljem. Cilji so poleg specifičnih, ki jih ima vsak posameznik, navadno usmerjeni v učenje principov zdrave vadbe, izboljšanje gibalnih sposobnosti, spreminjanje življenjskega sloga in posredovanje znanja, predvsem pa medsebojno stkemo tesne vez ter si vzamemo čas za pogovor.

Če vam skupinski format vadb ne diši preveč, si morda želite prvič stopiti na rekreativno pot, imate že točno opredeljene cilje in želje glede telesne pripravljenosti ali pa vam vsakdanjik ne omogoča udeležbe vodenih vadb ob običajnih urnikih, je osebna vadba za vas prava izbira.

Cilji vadbe:

 • Učenje principov zdrave vadbe
 • Izboljšanje gibalnih sposobnosti
 • Izboljšanje sposobnosti funkcionalnih sistemov
 • Promocija telesno aktivnega življenjskega sloga
 • Posredovanje znanja

PILATES SOBA

Pilates je vadbeni koncept, ki nam omogoča, da s prilagajanjem in premišljenim izborom vaj ustvarimo vadbe, ki so prilagojene zahtevam najrazličnejših skupin. Sodobni pilates upošteva nova strokovna dognanja s področja miofascalnega sistema, ki predstavljajo tudi temelje, na katerih slonijo naše terapije. S tem postajajo vadbe vedno bolj smiselne in ciljane, obenem pa varne in učinkovite. Posamezne vaje so lahko zelo kompleksne, lahko pa jih razgradimo na osnovne in enostavne elemente. Z vztrajno vadbo boste hitro občutili, da vaše telo postaja bolj prožno, da pridobivate na moči in postajate vedno bolj gibljivi. Vaša drža bo boljša, gibanje pa bolj učinkovito.

 

 

OSNOVNI PILATES

Vadba osnovnega pilatesa vključuje metodo sodobnega miofascialnega pilatesa, ki temelji na devetih osnovnih načelih MFP tehnike. Pilates na blazini vključuje specializirane vaje, ki raztezajo in krepijo vse mišične skupine, predvsem globoke stabilizatorje trupa. Z vajami oblikujemo telo, razvijamo telesno simetrijo, pridobivamo osveščenost telesa, večjo kontrolo gibanja, stabilnost ter moč in gibljivost.

Osnovni pilates je primeren za vsakogar, ki si želi celovit in temeljit trening za izboljšanje splošne telesne pripravljenosti, dobrega počutja, preventive pred poškodbami in tudi za vrhunske športnike, kjer je poudarek na izboljšanju mišičnega ravnovesja.

 

NADALJEVALNI PILATES

 

Nadaljevalni pilates vključuje elemente osnovnega pilatesa, vadbe za moč in klasičnega pilatesa. Vadbo popestrimo z dodatnimi pripomočki, s katerimi dvignemo intenzivnost in pripomorejo k dodatnim obremenitvam. Med vadbo se spreminja intenzivnost, kar dvigne srčni utrip v območje porabe maščob.  

Vadba je primerna za vse, ki si želijo intenzivnejšo obliko vadbe, nimajo nobenih zdravstvenih težav, želijo izoblikovati telo, izgubiti odvečne kilograme in pridobiti na vzdržljivosti. Vključitev v skupino nadaljevalnega pilatesa je primerna za tiste, ki dobro obvladajo svoje telo in poznajo pravilno izvedbo vaj osnovnega pilatesa.

 

VADBA PO PORODU

Žensko telo je po porodu podvrženo neštetim hormonskim spremembam, zato je to obdobje še posebej pomembno, da pričnemo z vadbo na varen način. Program pilatesa po porodu je namenjen krepitvi posameznih delov telesa, ki so bili med nosečnostjo in pri porodu najbolj obremenjeni. Z vadbo krepimo mišice trupa, mišice medeničnega dna in vzpostavljamo ravnovesje v telesu.

Prednost vadbe po porodu je v tem, da lahko na vadbo pridete s svojim dojenčkom. Priporočljivo je da malčka pred vadbo previjete in podojite, ter da imate s sabo odejo ali podlogo, na kateri bo dojenček nameščen.

Pilates vadba po porodu je prilagojena vadba, primerna za vsako mamico, ki je najmanj štiri do šest mesecev po porodu, če je le ta potekal brez zapletov. Po carskem rezu se lahko pridružite vadbi šele osem mesecev po porodu, s predhodnim obiskom ginekologa.

Vadba poteka v manjših skupinah do 6 vadečih. Poporodna vadba vas bo napolnila z energijo, zmanjšala bolečine v križu, izboljšala telesno držo, okrepila telo, povečala samozavest ter prinesla telesno in duševno sprostitev za ostale vsakodnevne aktivnosti.

Zaželjeno je, da po določenem obdobju in oceni fizioterapevta/kineziologa nadaljujete z gibanjem v preostalih vadbah (osebna vadba, pilates ali funkcionalna vadba), kjer boste postopoma napredovali, se imeli fajn ter dolgoročno skrbeli za svoje zdravje.

 

TERAPEVTSKA JOGA

 
Na osmih srečanjih se boste naučili osnovnih položajev hatha joge in jih z dihanjem povezali v “flow”. Preko asan boste začutili svoje telo in prepoznavali globlja stanja v telesu. Vadba je primerna za začetnike in tudi tiste, ki ste se že srečali z jogo. Človek ima v sebi močna orodja s katerimi lahko vpliva na svoje počutje in zdravje. Gibanje in dihanje sta dve taki orodji, ki ju lahko enostavno uporabimo. Ko boste znali prepoznati znake prekomerne napetosti in stresa boste lažje ustrezno reagirali. Na urniku od 06.10. – 24.11.20
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

Cenik kart

Info

Za dodatne informacije nas pokličite. Želimo vam prijetno vadbo in veliko zdravja.

SPLOŠNI POGOJI

 

 • Ob nakupu izberete eno izmed kart, ki najbolj ustreza vašim načrtovanim obiskom vadbe. Ob nakupu karte z veljavnostjo 3 mesece, vas avtomatično vnesemo v sistem in vaše mesto je na vadbi za vas vedno na razpolago. Če želite, se lahko v sistemu Moja Pilates soba  od vadbe odjavite in se v okviru prostih mest prijavite na drugo vadbo v tistem tednu.
 • Za registracijo na potral Moja pilates soba online je potrebno, da ste v našem registru vpisani kot naša stranka. Če vam registracija ni uspela, se javite na recepciji. Z veseljem vam bomo pomagali.
 • Na portalu Moja pilates soba lahko pogledate kakšna je veljavnost vaše karte, na katero vadbo ste prijavljeni, zgodovino obiskov.
 • Vadbe ki so na urniku,  bodo organizirane samo v primeru da je število udeležencev.
 • Karte so veljavne v določenem časovnem obdobju. Po preteku datuma, karte ni možno vnovčiti.
 • V primeru, da bo izvajanje vadb zaradi slabe epidemiološke situacije zaustavljeno, vam bomo kupnino za preostanek karte vrnili ali zamenjali za drugo storitev v našem centru.