Pilates soba FTG

 

 

Sezona vadb 2020/2021

Novo sezono vadb 2020/2021 bomo začeli 14.09.2020. Pripravljamo programe vadb, ki bodo pisani na kožo vsem tistim, ki imajo določene težave in omejitve, zaradi katerih se težko vključijo v večje skupine. Da bodo vadbe čimbolj varne, bomo število vadečih omejili na maksimalno šest udeležencev. Program vadb bo na urniku po 15.08. V času počitnic smo vam na voljo za vse individualne vadbe. Želimo vam lepo poletje!

Ekipa FTG

Poporodna terapevtska vadba

8 vadb: od 04.03. do 22.04.2020

Nosečnost in poporodno obdobje prineseta veliko sprememb na ženskem telesu. Nova vloga vključuje veliko nošenj, prisilnih drž ter premalo počitka. S primerno vadbo daš telesu možnost, da je lahko kos tem obremenitvam. Hkrati čuječ fokus na svoje telo ter druženje v prijetnem okolju doprinese k boljšemu vsesplošnemu počutju. In ko je mama dobro, je po vadbi tudi čas z dojenčkom lahkotnejši.

 

Vadbo vodi Staša Puc Vesel, ki je diplomirana fizioterapevtka. Poleg tega, da je odlična manualna terapevtka, je tudi dolgoletna inštruktorica pilatesa.   Z vodenjem vadbe in obravnavo žensk v poporodnem obdobju ima  številne strokovne in osebne izkušnje. Začelo se je z diplomsko nalogo o pomembnosti mišic medeničnega dna. Nadaljevalo s 4 letnim vodenjem pilatesa za nosečnice in mamice po porodu v Pilates centru Tanergija. V njenih dveh poporodnih obdobjih je tudi sama obiskovala vadbe za poporodno obdobje. Tako je na svojem telesu občutila, da le primerna vadba pusti pozitiven rezultat.

Poporodna vadba v Fizioterapiji Grosuplje bo terapevtska. Namreč v vadbo bomo vključili tudi krajše teoretične vsebine, ki  jih je inštruktorica  pridobila na mnogih podiplomskih izpopolnjevanjih. Na vadbi bomo s pravilnimi vajami poskrbele za dobro držo. Kar pomeni, da bomo okrepile ohlapne mišične skupine ter raztegnile prenapete. Naučile se bomo kako ravnati s svojim telesom po porodu, da nam bo čimbolj služilo. Predvsem pa bomo poskrbele za dobro počutje na večih nivojih.

Začnemo v sredo 4.3.2020 in končamo v sredo 22.04.2020.  Vadba bo potekala osem tednov,  1x tedensko ob sredah ob 10 uri dopoldan. Na vadbo lahko pridete z dojenčkom. Prijave zbiramo na recepciji!

Nazaj k sebi!

 

 

 

 

Terapevtska vadba

2. Tromesečje: Kolki in kolena od 06.01. do 27.03.2020

V drugem tromesečju bomo močni bazi dodali vaje s poudarkom na mišicah spodnjega uda. Ta vadba predstavlja izjemno priložnost za vse s sedečim načinom življenja, bolečinami v kolkih ali kolenih ter občutkom slabe gibljivosti. Osredotočili se bomo povečanju gibljivosti v kolkih in kolenih ter ustvarjanju večje moči spodnjega uda, ki vam bosta pomagali izboljšati kvaliteto vsakdanjega življenja z manj bolečinami.

Lahkih nog naokrog.

 

_MG_3949 copy - Kopija

Terapevtska funkcionalna vadba

2. tromesečje: od 06.01. do 27.03.2020

Funkcionalna vadba temelji na sestavljenih funckionalnih gibih, ki jih uporabljamo v vsakodnevnem življenju in je namenjena vsem, ki želijo izboljšati splošno telesno pripravljenost. Vaje vključujejo več misičnih skupin, zato hkrati krepimo celotno telo. Vadba vključuje krepilne vaje z lastno težo ter pripomočki, prav tako se bomo posvetili ustrezni mobilnosti sklepov, agilnosti ter vzdržljivosti. Vadba je sestavljena iz splošnega in dinamičnega ogrevanja, glavnega dela, kjer se posvetimo predvsem vadbi za moč, vadbo pa zaključimo z razteznimi vajami. Vadili boste v majhnih skupinah, zato lahko pričakujete strokoven in individualiziran pristop, saj lahko težavnost vaj vedno prilagodimo vašim sposobnostim in znanju.

V prvem tromesečju se bomo posvetili predvsem pravilni tehniki posameznih vaj z lastno težo. Osnova vadbe bo stabilizacija trupa skupaj z vajami za moč za spodnji in zgornji del telesa.  Drugo tromesečje bo temeljilo na nadgradnji teh vaj z uporabo različnih pripomočkov kot so velike žoge, uteži, elastike, trx trakovi itd, tretje tromesečje pa bomo naučene vaje vključilo v bolj dinamičen okvir, s čimer bomo povečali zahtevnost in intenzivnost vadbe.

 

_MG_4103 copy2

Pilates s pripomočki

2. tromesečje: od 06.01. do 27.03.2020

V drugem tromesečju bomo osvojenim osnovnim principom dodali pripomočke, s katerimi bo vadba postala nekoliko bolj zahtevna in zabavna. Rezultat vadbe pa dobro počutje, moč v jedru, boljša gibljivost, pokončna drža. Na urniku od 06.01.2020 do 27.03.2020.

Uživaj v svojem telesu.

 

Napredni pilates

Groundzone dinamika

2. tromesečje: od 06.01. do 27.03.2020

ground zone 2

 

Individualna vadba

Individualna vadba je vadba s fizioterapevtom ali kineziologom, ki program vadbe vedno prilagodi vaši zmogljivosti ali poškodbi. Terapevt vam pomaga razumeti pomen posamezne vaje, vam vaje demonstrira in vam pri izvedbi vaj tudi pomaga. Terapevt vadbo ustrezno stopnjuje in vas tako varno pripelje do želenih rezultatov.

V našem centru lahko izberete med kratko (30 min.) ali dolgo (55 min.) individualno vadbo. V okviru individualne vadbe lahko izbirate med različnimi že oblikovanimi programi ali pa se glede na vaše želje oblikuje poseben program:

 • Power Plate (30 min.): rehabilitacija po poškodbah kolena, izboljšanje mišične moči, oblikovanje telesa …
 • Vaje za stabilizacijo trupa (30 min.): pri bolečinah v križu, po porodu, v nosečnosti …
 • Trening mišic medeničnega dna (30 min.): individualno učenje in vodenje vaj kombiniramo z vadbo na posebni napravi, ki vam omogoča, da spremljate napredek.

V dvoje je lepše.

Individualna vadba

Pilates Privat

Pilates Privat je vadba za vse, ki želite kvalitetno vadbo tudi izven urnika skupinskih vadb. In kar je najboljše, za isto ceno lahko vadite sami ali v paru.  Možne kombinacije si izberete sami. Povabite moža, prijateljico ali sodelavca. Pilates privat je vadba po vaši izbiri. Izberete prosti termin in vaditelja. Skupaj določite cilje in  namen vadbe.

 

Pilates Privat

Moja Pilates soba FTG online

Z vstopom v Pilates sobo online se lahko  prijavite na vadbo, si ogledate veljavnost karte, število porabljenih obiskov, se poljubno prestavite na drugo vadbo ali se od vadbe odjavite. Na ta način poskrbite, da bo vaša Pilates soba pisana na vašo kožo, zelo udobna in ugodna.

Prijava je omogočena vsem registriranim članom z veljavno karto.

Urnik v pilates sobi

Cenik kart

Groundzone moč

3. tromesečje: od 30.03. do 21.06.2020

Groun done 1

 

Terapevtska vadba

 3. Tromesečje: Ramenski obroč in vrat od 30.03. do 21.06.2020

V tretjem tromesečju se bomo osredotočili na mišice ramenskega obroča in vratu. Z raztezanjem, povečanjem gibljivosti in moči v zgornjem delu telesa se bomo lotili odpravljanja poškodb in slabe drže, ki omejujejo vaše gibanje in ugodje v vsakdanu.

Naš cilj je, da po treh tromesečjih terapevtskih vadb okrepite svoje telo po poškodbah in se naučite izvajati vaje na pravilen in nadzorovan način, ne glede na težave, ki vas ovirajo danes.

Pripravljen na nove izzive.

_MG_3893 copy

 

Dinamični pilates

3. tromesečje: od 30.03. do 21.06.2020

Dinamični pilates je nadgradnja vsega, kar ste se naučili v prejšnjih tečajih. Gibanje je nekoliko hitrejše, vaje pa se med seboj povezujejo v sklope. Na urniku od 30.03.2020 do 21.06.2020.

Razgibaj svoje življenje.

_MG_3923 copy

Splošno

 

 • Ob nakupu izberete eno izmed kart, ki najbolj ustreza vašim načrtovanim obiskom vadbe. Priporočamo nakup tromesečne karte, ki vam zagotavlja mesto na izbrani vadbi, obenem pa vam omogoča, da se s pravočasno odjavo tudi prestavite na katerokoli drugo vadbo v okviru prostih mest.
 • Po nakupu karte se lahko prijavite na želeno vadbo že v recepciji ali pa se v okviru prostih mest razporejate sami preko portala Moja Pilates soba online.
 • Za registracijo na portal Moja Pilates soba online je potrebno, da ste v našem registru vpisani kot član in da so podatki pravilni. Če vam registracija ni uspela, se obrnite na recepcijo Fizioterapije Grosuplje.
 • Na portalu Moja Pilates soba online si lahko ogledate kakšna je veljavnost vaše karte, koliko obiskov ste porabili, na katero vadbo ste prijavljeni, se od vadbe odjavite ali spremenite vadbo.
 • Prijave na vadbo sprejemamo do 4 ure pred vadbo.
 • Odjava do 4 ure pred vadbo se šteje kot pravočasna odjava in tako lahko obisk izkoristite za drug termin v okviru veljavnosti vaše karte.
 • Prepozna odjava je odjava manj kot 4 ure pred vadbo. V tem primeru se obisk šteje kot porabljen.
 • Veljavnost karte Posamezni obisk je 7 dni.
 • Veljavnost karte 4 obiski je 28 dni.
 • Veljavnost tromesečne karte 1x tedensko je v okviru veljavnega časovnega obdobja.
 • Veljavnost tromesečne karte 2x tedensko je v okviru veljavnega časovnega obdobja.
 • Letne članarine ne zaračunavamo.

Info

Za dodatne informacije nas pokličite. Želimo vam prijetno vadbo in veliko zdravja.