Pilates soba FTG

 

 

Sezona vadb 2020/2021

Novo sezono vadb 2020/2021 bomo začeli 14.09.2020. Pripravljamo programe vadb, ki bodo pisani na kožo vsem tistim, ki imajo določene težave in omejitve, zaradi katerih se težko vključijo v večje skupine. Da bodo vadbe čimbolj varne, bomo število vadečih omejili na maksimalno šest udeležencev. Med posameznimi skupinicami bo večji odmor, tako da bo čim manj nepotrebnih srečanj in več časa za prezračevanje prostora in čiščenje pripomočkov.  Da bo vaša odločitev za vadbo pri  nas tudi finančno varna, vam dajemo jamstvo, da vam bomo vplačane vadnine vrnili, če bo uvedena prepoved skupinskih vadb.

Ekipa FTG in Pilate sobe

Urnik skupinskih vadb 20/21

TERAPEVTSKE VADBE

 

Terapevtske vadbe so namenjene vsem, ki bi se želeli udeležiti skupinskih vodenih vadb, ampak vas pred tem ustavljajo različne poškodbe in bolečine. Namenjena je tudi vsem tistim, ki ste zaključili fizioterapevtsko obravnavo in želite nadaljevati rehabilitacijo z gibanjem. Terapevtske vadbe namreč vodi diplomirana fizioterapevtka in inštruktorica pilatesa, ki se zaveda vaših težav in omejitev ter tako vadbo prilagodi vam in vašim trenutnim zmožnostim. Skozi vadbo vas želimo naučiti pravilnega dihanja in gibanja. Vadba zajema osnove stabilizacije in principe pilatesa. Naučili pa se bomo tudi funkcionalnega raztezanja skozi miofascialne linije. Naš cilj je ustvariti vadbe, ki vam bodo omogočile gibanje ne glede na težave s katerimi se trenutno soočate. Naš cilj je, da ponovno okrepite in razgibate svoje telo ter se naučite izvajati vaje na pravilen in nadzorovan način.

 

Terapevtska vadba : HRBTENICA

Hrbtenica je steber našega telesa zato se pri vadbi osredotočimo na dobro gibljivost hrbtenice, na učinkovito in varno krepitev stabilizatorjev medenice in hrbtenice.  Naučili se bomo aktivacije mišic medeničnega dna v kombinaciji z dihanjem in aktivacijo globoke trebušne stene. Vadba je primerna za vsakogar, ki se želi nauči in ozavestiti pravilno držo, izboljšati mišično neravnovesje in povrniti kvaliteto življenja brez bolečin.

 

Terapevtska vadba: VRAT IN RAMENSKI OBROČ

Vrat in ramenski obroč sta v današnjem času tehnologije in sedenja močno obremenjena in izpostavljena silam, ki pa vplivajo na simetrijo naše drže in tako večkrat prihaja do napetosti in bolečin v vratnem predelu hrbtenice. Na vadbi bomo razgibali prsni del hrbtenice, izboljšali gibljivost vratu, razgibali roke, ozavestili pravilo držo v različnih položajih, raztegnili prenapete mišice in mišične ovojnice, ter aktivirali premalo aktivne. Vadbo priporočamo vsem, ki pri svojem delu veliko sedite in imate zaradi tega npr. bolečine  vratu, glavobole, mravlinčenje  v rokah in podobne težave.

 

 

_MG_3949 copy - Kopija

FUNKCIONALNE VADBE

 

Funkcionalna vadba je ena najprimernejših in najkoristnejših vadb za celosten razvoj vašega telesa in gibalnih sposobnosti. Temelji na sestavljenih funkcionalnih gibanjih, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju, od nošenj, pobiranj, potiskanj, vlečenj, počepov in dviganj. Vadba je progresivno sestavljena iz vaj, ki vključujejo več mišičnih skupin hkrati. Ponuja možnost učinkovitega treninga tako za začetnike in napredne vadeče, tudi športnike. Vadili boste v majhnih skupinah, zato lahko pričakujete strokoven in individualiziran pristop, saj lahko težavnost vaj vedno prilagodimo vašim sposobnostim in znanju. Fizioterapevti in kineziologi bomo v največji meri poskrbeli za vaš napredek in vadbo prilagodili vašim potrebam.

 

Funkcionalna vadba: BOLEČINE IN POŠKODBE KOLEN

Vadba je namenjena vsem (moškim in ženskam) po kakšrnikoli poškodbi kolen (ruptura ACL, meniskus, hrustanec) ali se soočajo z bolečinami v kolenih (okrog pogačice), ki si želijo povrniti mišično moč vsaj na raven pred poškodbo in jo zvišati na višjo raven kot pred njo. Posvetili se bomo ustrezni biomehaniki gibanja in kontrolirani izvedbi vaj, nato pa večji poudarek dali na progresivno obremenjevanje spodnjega dela telesa skozi različna funkcionalna gibanja, ki jih boste lahko prenesli tudi v vsakdanje življenje in športne aktivnosti.
Če bi radi odpravili že dalj trajajoče težave v kolenih, polno zaživeli življenje ter znova uživali v vaših najljubših športnih aktivnostih, je ta vadba odlična in prava izbira!

 

Funkcionalna vadba: VADBA ZA MIŠIČNO MOČ

Z vsakim desetletjem upadata mišična masa ter funkcionalna moč, ki sta najpomembnejši za samostojno in kvalitetno življenje v odrasli dobi in obdobju starosti. Vadba je namenjena vsem (moškim in ženskam), katerih namen je izboljšanje gibanja telesa, utrditi telo, pridobiti na samozavesti ter doseči praktične koristi za vaše telo. Vadba nam omogoča izjemno širok nabora vaj in variacij vaj, zato njeno težavnost in intenzivnost z lahkoto prilagodimo vsakemu posamezniku. Uporabili bomo sestavljena gibanja ter progresivno, predvsem pa varno stopnjevali težavnost vaj, s čimer bomo dosegali ustrezno prilagoditev telesa na obremenitev. Vadba je raznovrstna in zanimiva, predvsem pa bo v ospredju osvajanje novih znanj ter sprostitev od napornega dneva.
V kolikor bi radi dolgoročno poskrbeli za vaše zdravje in telo, je ta vadba prava izbira!

 

 

 

 

 

_MG_4103 copy2

TERAPEVTSKA JOGA

 
Na osmih srečanjih se boste naučili osnovnih položajev hatha joge in jih z dihanjem povezali v “flow”. Preko asan boste začutili svoje telo in prepoznavali globlja stanja v telesu. Vadba je primerna za začetnike in tudi tiste, ki ste se že srečali z jogo. Človek ima v sebi močna orodja s katerimi lahko vpliva na svoje počutje in zdravje. Gibanje in dihanje sta dve taki orodji, ki ju lahko enostavno uporabimo. Ko boste znali prepoznati znake prekomerne napetosti in stresa boste lažje ustrezno reagirali. Na urniku od 06.10. – 24.11.20
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.

PILATES

 

Pilates je  vadbeni koncept, ki nam omogoča, da s prilagajanjem in premišljenim izborom vaj ustvarimo vadbe, ki so prilagojene zahtevam najrazličnejših skupin. Sodobni pilates upošteva nova strokovna dognanja s področja miofascalnega sistema, ki predstavljajo tudi temelje, na katerih slonijo naše terapije. S tem postajajo vadbe vedno bolj smiselne in ciljane, obenem pa varne in učinkovite. Posamezne vaje so lahko zelo kompleksne, lahko pa jih razgradimo na osnovne in enostavne elemente. Z vztrajno vadbo boste hitro občutili, da vaše telo postaja bolj prožno, da pridobivate na moči in postajate vedno bolj gibljivi. Vaša drža bo boljša, gibanje pa bolj učinkovito.

 

Skupinska vadba: PILATES

Skupinska vadba Pilates poteka v skupinah šestih vadečih. S tem zagotovimo boljšo kvaliteto vadbe, saj inštruktor vadbo lažje prilagodi udeležencem. Z redno vadbo pilatesa boste izboljšali moč, gibljivost in kontrolo gibanja celotnega telesa. Vadba je umirjena, vendar temeljita. Širok izbor različnih vaj pa zagotavlja, da vam na vadbi nikoli ne bo dolgčas.

 

Skupinska vadba: PILATES Z AKTIVNIM RAZTEZANJEM

Pilates z aktivnim raztezanjem je vadba ki obsega tako osnovne kot napredne stabilizacijske pilates vaje. Na vadbi se bomo srečali z različnimi funkcionalnimi gibanji in vzorci, ki poskrbijo za agilnost in moč telesa. Vadba je intenzivnejše narave in tako bolj primerna za zdravo populacijo, ki si želi bolj raznovrstnega gibanja. Vadba vključuje tudi aktivno raztezanje mišičnih ovojnic, s tem pa poskrbimo za prožnost vašega telesa. Na koncu vadbe pa sledi tudi vodena meditacija, za sproščeno telo in umirjen um.

 

Delavnica: OSNOVE MIOFASCIALNEGA PILATESA

V osmih urah boste osvojili vse pomembne osnove, ki so temelj miofascialnega pilatesa in osnova vsake vaje. Naučili se bote pravilnega dihanja, ozavestili položaj medenice, glave,  prsnega koša, se osredotočali na stopala in se učili aktivacije različnih globokih mišic trupa. Vse to boste vključili v preproste vendar učinkovite vaje.  Osnove miofascialnega pilatesa boste lahko uporabili na kateri koli vadbi ali pa v vsakdanjem živjenju. Delavnica je primerna za vse, ki bi radi začeli od začetka in se bolj podrobno spoznali s sodobnimi načeli pilates vadbe. 

 

Moja  online Pilates soba

Z vstopom v Pilates sobo online se lahko  prijavite na vadbo, si ogledate veljavnost karte, število porabljenih obiskov, se poljubno prestavite na drugo vadbo ali se od vadbe odjavite. Na ta način poskrbite, da bo vaša Pilates soba pisana na vašo kožo, zelo udobna in ugodna.

Prijava je omogočena vsem registriranim članom z veljavno karto.

Cenik kart

Info

Za dodatne informacije nas pokličite. Želimo vam prijetno vadbo in veliko zdravja.

SPLOŠNI POGOJI

 

  • Ob nakupu izberete eno izmed kart, ki najbolj ustreza vašim načrtovanim obiskom vadbe. Ob nakupu karte z veljavnostjo 3 mesece, vas avtomatično vnesemo v sistem in vaše mesto je na vadbi za vas vedno na razpolago. Če želite, se lahko v sistemu Moja Pilates soba  od vadbe odjavite in se v okviru prostih mest prijavite na drugo vadbo v tistem tednu.
  • Za registracijo na potral Moja pilates soba online je potrebno, da ste v našem registru vpisani kot naša stranka. Če vam registracija ni uspela, se javite na recepciji. Z veseljem vam bomo pomagali.
  • Na portalu Moja pilates soba lahko pogledate kakšna je veljavnost vaše karte, na katero vadbo ste prijavljeni, zgodovino obiskov.
  • Vadbe ki so na urniku,  bodo organizirane samo v primeru da je število udeležencev.
  • Karte so veljavne v določenem časovnem obdobju. Po preteku datuma, karte ni možno vnovčiti.
  • V primeru, da bo izvajanje vadb zaradi slabe epidemiološke situacije zaustavljeno, vam bomo kupnino za preostanek karte vrnili ali zamenjali za drugo storitev v našem centru.